ER. Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Δήμητρα Γουλά
Δροσιστικό, διουρητικό, με ευεργετική δράση κατά των ρευματισμών, των αρθριτικών πόνων και της υπέρτασης, το αγγούρι πρωτοστατεί στην καλοκαιρινή διατροφή και όχι μόνο. Ωφελεί και το δέρμα, που καταπονείται από τη ζέστη και τον καυτό ήλιο.

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, B1, B2, ιχνοστοιχεία και σάκχαρα, ενώ στον φλοιό του υπάρχει και βιταμίνη Α. Η δράση του στην επιδερμίδα είναι καταπραϋντική, αντιφλογιστική, αναζωογονητική, τονωτική, αντιοξειδωτική, μαλακτική, ενυδατική, επουλωτική.



Η αισθητικός Δήμητρα Γουλά προτείνει απλές, φυσικές συνταγές, που μετατρέπουν το αγγούρι σε ένα πολύτιμο καλλυντικό για καλοκαιρινή περιποίηση.

Αναζωογόνηση στα κουρασμένα βλέφαρα

Φρεσκοκομμένες, παγωμένες φέτες αγγουριού επάνω στα κουρασμένα βλέφαρα για 10 λεπτά καταπραΰνουν και ξεκουράζουν τα βλέφαρα.

Λοσιόν για ήπια ηλιακά εγκαύματα

Δρόσισε το δέρμα σου με φρέσκο χυμό αγγουριού και gel αλόης, προκειμένου να επιταχυνθεί η ίαση από το έγκαυμα. Βάλε ένα αγγούρι με τη φλούδα του στον αποχυμωτή για να πάρεις τον χυμό του και πρόσθεσε 2 κουταλάκια αλόη gel. Βάλε το μείγμα σε γυάλινο μπουκάλι και ανακίνησε καλά ώστε να γίνει ομοιογενές. Διατήρησέ το στο ψυγείο και άπλωνέ το απαλά στην πάσχουσα περιοχή τρεις φορές την ημέρα.

Χρόνος ανάλωσης: Μία εβδομάδα.

Mάσκα καθαρισμού για μεικτό – λιπαρό δέρμα


Σε μια κουταλιά χυμό από αγγούρι πρόσθεσε ένα ασπράδι αυγού, λίγες σταγόνες λεμονιού και μισό κουταλάκι άργιλο σκόνη. Ανακάτεψε το μείγμα καλά και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου. Άφησέ το για 10-20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό. Καλό είναι η μάσκα να εφαρμόζεται απόγευμα ή βράδυ, γιατί το λεμόνι είναι φωτοευαίσθητη ουσία και δεν πρέπει η επιδερμίδα να εκτίθεται αμέσως μετά στον ήλιο.

Mάσκα προσώπου για κανονικό – ξηρό δέρμα

Χρειάζεσαι χυμό μισού αγγουριού, 2-3 κουταλιές νιφάδες βρόμης και μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι φρέσκο. Άφησε τις νιφάδες να μουλιάσουν στον χυμό και πρόσθεσε το γιαούρτι. Εφάρμοσε τη μάσκα για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό.

Αντιρυτιδική μάσκα λαιμού

Άλειψε τον λαιμό σου με θυμαρίσιο μέλι και τοποθέτησε σε όλη την επιφάνεια φρέσκες φέτες αγγουριού. Τύλιξε γύρω του μια λεπτή πετσέτα και μείνε έτσι για περίπου 2 ώρες.

* Για να πάρεις τον χυμό του αγγουριού (αν δεν έχεις αποχυμωτή), τρίψε το αγγούρι και βάλε το σε ένα κομμάτι τούλι ή τουλουπάνι. Τύλιξε καλά και στύψε με τα χέρια σου επάνω από μια καθαρή λεκάνη.

* Να διαλέγεις βιολογικά αγγούρια ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, να τα πλένεις πάντα πολύ καλά με ζεστό νερό.

www.dgbeauty.gr

0 σχόλια:

ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ